Na internáte Ekonomickej univerzity v Petržalke horelo

18.06.2013 Bratislava

Bratislava 18. júna (TASR) - Pri pondelkovom (17.6.) požiari v budove internátu Ekonomickej univerzity v Bratislave pre zadymenie postupne evakuovali 193 osôb. Z nich 153 vyšetrili, všetky však boli bez zranení. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Daniela Kapustová.

"Dňa 17. júna 2013 od 21.36 do 02.27 h zasahovali hasiči z Bratislavy pri likvidácii požiaru v budove internátu Ekonomickej univerzity na Dolnozemskej ulici v Bratislave," konštatovala s tým, že na mieste udalosti zasahovalo desať hasičských vozidiel a tri desiatky príslušníkov HaZZ.

"Po príchode na miesto udalosti na základe prieskumu sa zistilo, že ide o požiar v sociálnych zariadeniach na prízemí internátu," dodala Kapustová.

Po likvidácii požiaru boli zadymené priestory odvetrané a v objekte vykonané kontrolné merania na koncentrácie oxidu uhoľnatého. "Približne o 01.22 h osoby mohli ísť späť do budovy. Príčiny vzniku požiaru sú v štádiu šetrenia," uzavrela Kapustová.

Na mieste zasahovala aj polícia. "Včera sme krátko pred 22.00 h prijali oznámenie, že v budove študentského domova na Dolnozemskej ulici horí. Po príchode hliadky, ktoré bola na miesto okamžite vyslaná, sa tu nachádzali príslušníci Hasičského a záchranného zboru," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

"Podľa doterajších informácií mal požiar vzniknúť v jednej z miestností na prvom poschodí. Pre zadymenie priestorov evakuoval záchranný zbor všetkých študentov a na mieste 23 z nich ošetrili. Plamene nezranili nikoho a približne hodinu po uhasení sa študenti vrátili do svojich izieb," konštatovala s dodatkom, že v priebehu dnešného dňa bude určená príčina požiaru. "Následne rozhodneme o ďalšom postupe," uviedla Hrášková.
 

Vyberte región